Tietoa Luomuhirsitalo-blogista

luomuhirsitalo idea sivulle.png

1.2.2019

 

Tämä on blogi Sipoolaisen uudiskohteen rakennuttamisesta perinteisin, hyviksi havaituin hirsitalon rakentein ja rakennusmateriaalein. Tätä voidaan kutsua myös perinnerakentamiseksi tai hirsitalon rakentamiseksi perinteisesti. Käsinveistetty perinnehirsi, maalaisjärkinen uusiutuvien luonnonmateriaalien käyttö ja painovoimainen ilmanvaihto tekevät tästä Luomuhirsitalon.

 

Käsin veistettyä hirsitaloa ei rakenneta hetken mielijohteesta. Hetkenä jolloin mäntypuita - myöhemmin hirsiä - lähdetään metsästä kaatamaan, tulee hirsirungon piirustusten olla viiden sentin tarkkuudella valmiit. Aikataulun osalta tämä tarkoittaa että mikäli rakennuttaa hirsitalon luonnonmukaisesti kuivatuista pelkkahirsistä, tulisi hirsirunko tilata vuodenvaihteen tietämillä, eli noin puolitoista vuotta ennen sitä kesää jona hirsitalo on tarkoitus pystyttää.

 

Markkinoilla ei ole valmista tuotetta tai konseptia nykyaikaisen uuden omakotitalon rakentamiseen perinteisin hirsitalon rakentein ja rakennusmateriaalein (11/2018). Luomuhirsitalo-blogin tehtävä on tarjota valmista tartuntapintaa eli konsepti tällaiseen rakentamiseen, ja siten palvellla hankkeeseen ryhtyvää rakennuttajaa. Luomuhirsitalon rakentaminen ajoittuu vuosille 2019 - 2020. Tervetuloa!

Yhteydet

Leena Vainioranta

leena.vainioranta@gmail.com

040 7474 559

Mikko Vainioranta

mikko.vainioranta@gmail.com

040 7015 325